Karierni dnevi 7.-9. razred

V tednu 16.–20. 11. 2020 smo za učence 7.–9. razreda organizirali karierne dneve. Na te dneve smo nadomeščali naš že tradicionalni obisk na srednjih šolah in v podjetjih ter poklicni sejem.

Obiskali smo VIRTUALNI KARIERNI SEJEM, ki poteka pod okriljem Mestne občine Maribor, Zavoda za zaposlovanje in drugih partnerjev. Virtualni karierni sejem je namenjen tako učencem kot staršem. Na sejmu se predstavlja več kot 70 razstavljavcev s področja izobraževanja in trga dela iz Podravja in celotne Slovenije: srednje šole, poklici prihodnosti, poklici v gospodarstvu in podjetništvu, poklici v javni upravi, živa knjižnica, karierni kažipot, možnosti štipendiranja, kam mladi v Mariboru … Potekali so tudi številni virtualni seminarji, predstavitve šol v živo in klepetalnice.

Najprej smo imeli skupen voden ogled za posamezni razred preko videokonference, nato je sledilo samostojno raziskovanje in delo učencev po navodilih v spletni učilnici.

Za ogled vseh prispevkov in predstavitev bo virtualno razstavišče odprto potem še 10 mesecev. Vljudno vabljeni k obisku sejma tudi starši!

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov skupnega dela preko videokonference.