Lutkovna predstava Grad Gradiček

“Sredi poja ravnega grad Gradič stoji, proti gradu belemu miška hiti .” Tako se je s pesmico in glasbo začela glasbena pravljica Grad Gradiček.

Ko je miška prišla do gradu, je potrkala in vprašala – zapela: “Grad Gradiček reci mi, ali tukaj kdo živi?” Ker ni bilo odgovora, je vstopila v grad in pričela v njem živeti.

Nato so h gradu vsak ob svoji glasbi po vrsti prihajali žabica Skokica, zajček Dolgoušček, lisica Zvitorepka, volk Požeruh in medved Kosmatinec. Vsakič so se drug drugemu predstavili in ker je bilo v gradu dovolj prostora za vse, so bili vsakogar veseli in so ga sprejeli s pesmico: “Pridi le pridi, tu je lepo, vstopi v gradiček v njem je toplo.”

Na koncu smo izvedeli, da se imajo živali v gradu Gradičku lepo, večkrat pa tudi zarajajo in zaplešejo: “Sredi polja ravnega grad Gradič stoji, v njem živali rajajo, lepo se jim godi.”

Lutkovno predstavo pri Smehcih so si v sklopu pravljičnih petkov ter tedna ustvarjalnosti v petek, 1. februarja, ogledali otroci iz skupin v stavbi vrtca, v ponedeljek, 4. 2., pa so na ogled predstave prišli še prijatelji iz skupine Sončki.

     

Več fotografij si oglejte tukaj.