Naravoslovni zaključni izlet na CŠOD Škorpijon

V torek, 21. 5. 2019, smo se skupine Sončki, Žogice in Ježki z avtobusom odpeljali na CŠOD Škorpijon. Kljub slabem vremenu smo se z nasmeški na obrazu in polni pričakovanj izkrcali iz avtobusa in tam so nas pričakali učitelji.

Razdelili smo se v dve skupini in se odpravili vsaka na svojo raziskovalno dogodivščino. V prvi skupini smo se odpravili v gozd, kjer smo na poti srečali žabico. Skupaj smo si jo ogledali in jo tudi pobožali.

Naslednjega smo srečali velikega črnega hrošča, ki nas je s svojimi nogami žgečkal po dlaneh.

Ko smo pot nadaljevali, nas je na poti pozdravil velik črn polž lazar. Ta se nas je bal in hitro skril rožičke, zato smo se odpravili naprej.

Ko smo prispeli na cilj, nam je učitelj prebral pravljico Zelo lačna gosenica in pogovorili smo se o žužkih.

Vsak od otrok je dobil svojo žlico, s katero je po gozdnih tleh raziskoval in iskal žužke. Našli smo veliko hroščev, železno kačico ter druge stonoge. Pobližje smo si jih pogledali in prešteli njihove nožice.

Po opravljeni dejavnosti smo se odpravili nazaj do doma, kjer smo se okrepčali z jabolki in bananami. Naprej smo se odpravili z drugim učiteljem, ki nas je skozi gozd odpeljal do njihove kmetije. Tam smo si najprej ogledali pernate živali in prepoznavali, čigava jajčka vse so v kokošnjaku.

Kasneje pa smo se odpravili tudi v ogrado, kjer je vsak dobil nekaj koruze in nahranil ostale živali. Ovce, pujsi in koze so z veseljem grizljale koruzo in nas žgečkale po dlaneh.

Ko so bile živali site, smo zapustili ogrado in se premaknili v hlev, kjer je vsak kljub strahu sedel na konja in ga božal po grivi. Tako se je naš dan, poln dogodivščin, zaključil in utrujeni smo se z avtobusom odpeljali nazaj v naš vrtec.

Več fotografij si oglejte tukaj.