Pravljični petek z Bučo zmagovalko

V petek, 26. 10., so se otroci in strokovne delavke skupin v stavbi vrtca odzvali povabilu na tekmovanje za največjo bučo. Zbrali so se pri Žogicah in vsaka skupina je s seboj prinesla svojo bučo.

Toda pred tekmovanjem jih je čakalo še presenečenje – lutkovna predstava. Kmalu sta se v hišici prikazala kmet Lojze in njegova žena Mica iz pravljice Buča zmagovalka. Pogovarjala sta se o svojih bučah in se odpravila na njivo, kjer sta ugotovila, da je ena izmed buč zelo zrasla in postala prava velikanka. Ker nista vedela, kaj bi si z njo počela, sta jo zavrgla.

Na srečo sta bučo našli Polonca in Urška, ki sta na plakatu izvedeli za tekmovanje, in odločili sta se, da se ga udeležita z najdeno bučo, ki bo predstavljala skupino Bibe. S težavo sta bučo naložili na samokolnico in jo odpeljali na tekmovanje. Tam sta se srečali s sodnico Bernardo, ki je bučo sprejela in jo primerjala z drugimi, pri čemer so ji pomagali tudi otroci. Sodnica je ocenila, da je buča skupine Smehci zelo lepe barve, buča skupine Žogice zelo lepe oblike, buči skupine Bibe in Škrati pa sta bili obe tako zelo veliki, da je bilo potrebno tehtanje, saj drugače ne bi mogli ugotoviti, katera je bolj velikanska. Ugotovili so, da je buča skupine Škrati malo težja, buča skupine Bibe pa je posebej lepa. Na koncu je sodnica odločila, da ne mora zmagati samo ena buča, temveč vse štiri, saj je vsaka nekaj posebnega. Tega so se razveselili vsi in vsaki buči so zaploskali, za sodelovanje na tekmovanju pa so si zaslužili nagrado – velikanske smokije.

Več fotografij si oglejte tukaj.