Proslava in natečaj pred slovenskim kulturnim praznikom

Dragi učenci, spoštovani starši!

V ponedeljek, 8. 2., Slovenci praznujemo kulturni praznik – dan posvečen v čast našemu velikemu pesniku Francetu Prešernu. Ta dan in že nekaj dni pred njim bodo povsod po Sloveniji potekale kulturne prireditve, ki bodo na tak in drugačen način izkazovale čast tej kulturni zgodovini Slovencev.

(Manca Žvegler, 9. b)

Ob slovenskem kulturnem prazniku so tudi otroci našega vrtca in naše šole pripravili proslavo. V njej so prikazali svoje raznolike talente in nam otroci iz vrtca dovolili vstopiti v svoje igralnice, učenci šole pa v svoje domove. V aktualnem družbenem času smo se namreč lahko povezali le na ta način – na daljavo. Za to smo iskreno hvaležni tako nastopajočim otrokom in učencem za pripravljenost in pogum ter vzgojiteljem in staršem za podporo in snemanje. To je naša prva proslava na daljavo – in zato je neprecenljiva.

Vabimo vas k ogledu na tej povezavi: https://youtu.be/o8jKfMY0D4M

Izvedli smo tudi že tradicionalna šolska natečaja – likovni in literarni. Otroci in učenci so besedno in slikovno ustvarjali na temi minimalizem in identiteta. Izdelke smo objavili v dveh katalogih:
Vljudno vas vabimo tudi na ogled razstave izdelkov naših otrok, ki je v Hramu kulture A. Tovornika – razstava je na ogled vsak dan od 16.30 do 20.00.
Dragi učenci, spoštovani starši – vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri organizaciji natečajev in pripravi proslave, se najlepše zahvaljujemo.
Želimo vam prešeren dan kulture in veliko kulturnih užitkov ob ogledu proslave, katalogov in razstave.