Učna gradiva za šolsko leto 2019/20

 

Spoštovani starši!

Učenci so prejeli sezname učnih gradiv za prihodnje šolsko leto in naročilnice. Naročilnice za izposojo učbenikov morajo učenci nujno vrniti razrednikom ali v knjižnico, če si želijo izposoditi učbenike brezplačno. Za nakup delovnih zvezkov in potrebščin se boste glede nakupa odločili sami. Objavljamo sezname potrebnih gradiv, pod njimi pa še priporočila za izbiro šolskih torb, ki jih je pripravila naša vodja projekta Zdrava šola – inkluzivna pedagoginja Jerneja Lisjak.

 

CENTRALNA ŠOLA:

Seznam učbenikov 1.-9. razred.

Seznam delovnih zvezkov 1.-9. razred.

Seznam šolskih potrebščin 1.-5. razred.

 

PODRUŽNICA SV. DUH NA OSTREM VRHU:

Seznam učbenikov.

Seznam delovnih zvezkov.

Seznam potrebščin.

 

PODRUŽNICA GRADIŠČE NA KOZJAKU:

Seznam učbenikov.

Seznam delovnih zvezkov.

Seznam potrebščin.

 

V kolikor boste imeli kakšno vprašanje, lahko pokličete v šolsko knjižnico: (02) 674 08 37.

 

Vodja Zdrave šole, inkluzivna pedagoginja Jerneja Lisjak, je pripravila priporočila pri izbiranju šolske torbe.

  1. Izberimo torbo, ki ustreza šolarjevi konstituciji (tako kot obutev, ta ne sme biti prevelika) in potrebam (v torbo naj gre poleg osnovnih potrebščin tudi mapa, če jo potrebuje). Pozorni bodimo pri izbiri prave velikosti (ne prevelika in ne premajhna), primernih zračnih materialov, odsevnih dodatkov  in dovolj nizki teži same torbe. Hrbtišče naj bo anatomsko oblikovano, naramnice podložene, široke in iz nedrsečih materialov. Dobre torbe imajo naramnici povezani s sponkami v višini prsi in trebuha, ki poskrbita za dobro prileganje telesu.
  2. Torba naj bo na hrbtu ustrezno nameščena (ne previsoko in ne prenizko), šolar naj jo vedno nosi na obeh ramenih tako da se torba prilega križni krivini.
  3. Šolarje podučimo o dvigovanju in odlaganju torb. Tudi športne in glasbene torbe naj bodo takšne, da jih nosimo na obeh ramenih. Omejimo in izogibajmo se uporabi torbe na koleščkih. Torba na koleščkih je težja od ostalih šolskih torb in neprimerna za uporabo v naši šoli, zaradi več nadstropij (stopnic), saj jo je potrebno nositi.
  4. Torbo naj se večkrat pregleda in ugotovi ustreznost in potrebnost vsebine. Mape, učbeniki, zvezki in ostale potrebščine naj bodo organizirane po velikosti (ob hrbtnem delu večje in težje stvari, navzven pa vse manjše in lažje).
  5. Napolnjena torba naj ne presega 10 % šolarjeve telesne mase.

Vir: https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-izbiro-in-nosenje-solske-torbe