Večerni pohod z lučkami

V ponedeljek, 10. 12., smo se  starši, otroci in strokovne delavke zbrali na igrišču pri vrtcu, da bi se z lučkami podali na pohod po vasi in tako skupaj razsvetlili in ogreli mrzel zimski večer ter poiskali dedka Mraza. Prižgali smo svečke in zasijale so lučke vseh barv, ki so jih otroci naredili skupaj z dedki in babicami na delavnici v vrtcu.

Kmalu smo ugotovili, da nismo edini, ki želimo srečati dedka Mraza. Okrog vrtca je namreč izgubljeno tekal palček in klical dedka Mraza. Ko nas je zagledal, je prišel k nam in nam povedal, da je ves obupan, ker je izgubil dedka Mraza in ne pozna poti do največjega razsvetljenega drevesa na vasi, kjer bi ga dedek Mraz moral čakati, saj potrebuje darila, ki jih ima zanj v svojem nahrbtniku.

Eden izmed starejših dečkov je palčku povedal, da pozna pot do jelke v središču vasi in da mu bo pokazal pot do tja. Podali smo se na pot po selniških ulicah, pri šoli pa so se nam pridružili še starši, otroci in vzgojiteljice iz skupin vrtca v šoli, ki so pred tem skupaj izdelali in prižgali svoje lučke. Tako smo v velikem sprevodu prišli do razsvetljene jelke na vasi, kjer pa ni bilo dedka Mraza.

Verjetno ga je že zazeblo in se je odpravil iskat palčka, zato smo ga na palčkovo željo začeli klicati, da bi nas slišal. In res je prišel prav kmalu in se zelo razveselil, ko nas je zagledal v tako velikem številu in s tako lepimi lučkami. Nagovoril je otroke, jih prosil, če mu lahko zapojejo kakšno pesmico, in jim povedal, da jih bodo v vrtcu pod smrečicama čakala darila. S seboj je prinesel tudi veliko košaro mandarin, da so se otroci posladkali. Otroci so se lahko z dedkom Mrazom tudi fotografirali. Potem pa se je moral posloviti od nas, saj ga čaka še mnogo dela, a nam je obljubil, da se ob letu spet srečamo.

Več fotografij (pri katerih nam jo je zagodel en drugi – fotografski škrat) si oglejte tukaj.