Zaključna prireditev skupin v stavbi vrtca

V petek, 1. 6. 2018, smo z vzgojiteljicami iz skupin Bibe, Smehci, Škrati in Žogice v šolski avli zaigrale pravljico o Rdeči kapici malo drugače. Sama sem nastopala v vlogi miške.

V zgodbi smo spremenile vlogo volka, ki je tokrat bil prijazen vegetarijanec, zato ni požrl nikogar, ampak si je le želel dobre družbe. Ker je bila pravljica postavljena v sodoben čas, mati ni imela časa, saj je morala prebrati vse novice na socialnih omrežjih in prav tako komunicirati preko njih, zato se je Rdeča kapica s skirojem odpravila k babici kar sama in s seboj vzela svojega psa Tačka. Volk je na sprehodu po gozdu srečal zajčka in miško, ki sta se ga bala, saj nista vedela, da je drugačen. Za pomoč sta prosila lovca Lojzeta, ki je volka želel spraviti v kletko, na pomoč pa mu je priskočila tudi lisica, ki se ga je hotela rešiti le zato, da bi sama lahko prežala na zajčke, saj jih naravnost obožuje. Vila je želela razložiti zmotno mišljenje, vendar je nihče ni poslušal. Volk je med potjo srečal Rdečo kapico in skupaj sta se odpravila k babici na zelenjavno juho, vendar te ni bilo doma. Vila je volka posvarila pred lovcem, zato ga je Rdeča kapica skrila v babičino posteljo. Kljub temu ga je lovec odkril in ga želel zapreti, vendar mu je Rdeča kapica vse razložila in skupaj so se namenili poiskati babico, ki jim je pustila sporočilo, da jih čaka v jedilnici s slastnimi piškoti. Ker pa je bila babica Lojzka »skrita« med gledalci, so jo poklicali medse in se ji zahvalili, da je bila dve leti v okviru medgeneracijskega projekta Posvojimo babico skupna babica otrok iz skupin v stavbi vrtca in jih je nekajkrat sprejela na svojem domu ter prihajala v vrtec ob različnih priložnostih.

Ker nam je vreme prekrižalo načrte, se po končani predstavi nismo mogli odpraviti na igrišče vrtca, temveč smo se z otroki in starši odpravili v šolsko jedilnico, kjer smo druženje nadaljevali ob čaju in piškotih.