Zbiranje kartuš za dobrodelni namen

Naša šola je že nekaj časa vključena v dobrodelno akcijo, ki poteka v povezavi z društvom Rdeči noski. Pridno zbiramo prazne kartuše od tiskalnikov vseh vrst in jih nato podarimo Rdečim noskom.

Akcija poteka pod nadzorom Agencije RS za okolje – reciklažni program. Glavni namen recikliranja odpadkov je zmanjšanje količine le-teh. Količine odpadkov zaradi vedno bolj modernega načina življenja vsako leto zaskrbljujoče naraščajo. Vse več je odpadkov, ki vsebujejo strupene snovi. V kolikor odpadki niso pravilno uničeni, lahko povzročijo veliko škode.

Rdeči noski so klovni zdravniki, ki so tudi profesionalni umetniki. Njihova naloga je, da preko različnih umetniških veščin (kot so glasba, petje, čaranje, igranje, improvizacija) v bolnišnični vsakdan prinašajo življenjsko energijo in pogum in s tem pozitivno vplivajo na bivanje otrok v bolnišnicah (več o njih si lahko preberete na njihovi spletni strani www.rdecinoski.org).

Od naših praznih kartuš imajo korist otroci v slovenskih bolnišnicah – hvala vsem, ki jih prinašate v šolo. Lepo bi bilo, da bi jih v prihodnosti zbrali še več!