Branje poezije in humanitarna akcija za prebivalce Ukrajine

Poezija je bila že od nekdaj tista, ki je povezovala ljudi – pa naj je bila peta, igrana ali govorjena. In tudi v četrtek, 24. marca, je bilo tako – bralce, glasbenike in poslušalce so dobro uro družile pesmi. 

Dogodek smo namenili aktualnemu dogajanju v Ukrajini. Zato smo brali in poslušali pesmi o vojni, o miru, življenju, pravicah, drugačnosti, strpnosti … Pesmi so nas skozi glasove njihovih bralcev spodbujale k razmisleku o tem, da (kot je zapisal Feri Lainšček) ta na videz brezčasen krog življenja ni večen in da nikakor ni sam po sebi umeven. Zato smo bili hvaležni za mir, v katerem smo brali in poslušali pesmi, hvaležni za čas, ki smo ga namenili temu dogodku. 

Res je, da ljudje v življenju velikokrat nimamo vpliva na to, kaj se dogaja z nami ali okoli nas. Na eni strani smo brez moči spreminjati in pomagati, a vseeno na drugi strani storimo prav to – pomagamo, kolikor je v naših močeh. Pa četudi le z razmislekom in podporo ob branju pesmi.

Pomagali pa smo tudi s humanitarno akcijo za prebivalce Ukrajine – zbirali smo higienske pripomočke in sanitetni material ter hrano. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste karkoli prispevali. Z zbranim materialom smo skupaj napolnili 15 škatel in jih odpeljali na zbirno mesto Rdečega križa v Maribor.