Božično drevo v trgovini Merkur z našimi okraski

V začetku šolskega leta smo prejeli prijazno povabilo ge. Jasmin Katrin, ki se je domislila, da bi lahko letošnje božično drevo v trgovini Merkur v Bohovi krasili okraski, ki bi jih izdelali otroci iz našega vrtca. Vabilu smo se z veseljem odzvali v vseh treh enotah vrtca. Ga. Jasmin Katrin je poskrbela za nabavo, dostavo materiala in ideje za ustvarjanje, s seboj pa je prinesla tudi balone za otroke. Tako smo se v vseh skupinah, razen pri najmlajših Bibah in Smehcih, posvetili ustvarjanju pingvinov, snežnih krogel in ledenih sveč. Za tako veliko božično drevo kot ga imajo v Merkurju, je bilo potrebno izdelati res dosti okraskov, a iznajdljive vzgojiteljice in vzgojitelj so poskrbeli za to, da so se otroci pri delu zabavali in se veselili prihajajočega prazničnega decembra. Ko je ga. Jasmin Katrin prišla po naše izdelke, je bila navdušena. Kmalu zatem nam je poslala fotografijo okrašenega božičnega drevesa, ki je res zelo lepo, čisto drugačno od dreves s kupljenimi okraski in zato še toliko bolj dragoceno.

Starši z otroki in predstavnice vrtca, ki smo se v petek, 29. 11., ob 17. uri odzvali povabilu g. Plošnika – vodje TC Merkur Maribor Bohova – na prižig lučk na našem drevesu, pa smo se lahko prepričali, da je v živo še lepše. Ni nas bilo prav veliko, a dovolj, da smo lahko priklicali božička, kateremu smo na njegovo željo zapeli, on pa je otrokom razdelil darilca, naročil prižig lučk, se z otroki fotografiral ob drevesu in vsem skupaj zaželel vesele praznične dni.

Več fotografij si oglejte v galeriji slik – tukaj.

Zahvaljujemo se ge. Jasmin Katrin in vodstvu TC Merkur Maribor Bohova, da so poskrbeli za tako lep uvod v praznični čas in tudi za prepoznavnost našega vrtca izven meja selniške občine.

Zapisala: Ladislava Milošević, vzg. pred. otr.