Evropski teden mobilnosti

Od 16. do 22. septembra 2020 tudi v Sloveniji obeležujemo Evropski teden mobilnosti. Gre za teden, ko vsa Evropa intenzivno išče pot iz prometne zagate in v ta namen v različnih krajih organizirajo aktivnosti, ki osveščajo o varnosti v prometu v povezavi z varovanjem ljudi in okolja.

Ker smo v preteklem šolskem letu bili zelo uspešni na tekmovanju Varno na kolesu, smo postali celo ambasadorji tega evropskega tedna.

Organizirali smo kar nekaj dejavnosti, ki so bile povezane z varnostjo in obnašanjem v prometu. S pomočjo Zavarovalnice Triglav smo poskrbeli za brezhibno vozna kolesa, si ogledali kolesarske poti v okolici šole in organizirali varnostni kolesarski poligon za učence, ki opravljajo kolesarski izpit. V vrtcu in šoli nas je obiskal tudi kuža Pazi. V času OPB smo za učence 1.–5. razreda pripravili kolesarki popoldan, ko so se mladi kolesarji in vozniki skirojev preizkusili na treh različnih poligonih. Organizirali smo kolesarski izlet po lokalni Jabolčni poti, se poučili o prvi pomoči za kolesarje in pripravili hranljivo kolesarko malico.

Za učence šole smo posneli kratko radijsko oddajo in jih opozorili na obvezno nošenje kolesarske čelade, pripravili pa smo tudi kratki anketni vprašalnik in nagradni knjižnični izziv.

Za nami so zelo naporni, a nepozabni kolesarski dnevi.

Želimo vam varno pot v šolo in domov ter veliko novih kolesarskih doživetij v šoli, s prijatelji in družino.

učiteljica Urška Breznik