Jesenska doživetja na podružnici Sveti Duh na Ostrem vrhu

PRVI DAN V VRTCU,  PO POČITNICAH

Ob ponovnem srečanju po počitnicah, smo si prvi dan naredili nekoliko drugačen.  Na eko balone smo napisali, kako moramo biti strpni eden do drugega, prijazni, si pomagati, se poslušati, napisali smo tudi svoje želje ter narisali risbice in jih nato izpustili v nebo.

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA 

V našem gozdnem vrtcu smo dan slovenskega športa obeležili tako, da smo se pridružili množičnemu teku za otroke, katerega organizator je bila Atletska zveza Slovenije. Tekli smo pod motom »ZAČNI MLAD, TEKMUJ POŠTENO«.

V teku smo se pomerili na različne načine. Otroci so tekli sami, s starejšimi bratci in sestricami, vzgojiteljicami, učiteljicami. Pred tem smo si izdelala čepice, ki so nas varovale pred soncem. Ob progi so nas spodbujali glasni navijači, z navijaškimi rekviziti in transparentom. Za sodelovanje in trud je vsak otrok prejel priznanje.

POMOČ PRI POBIRANJU JABOLK PRI DRUŽINI SIVEC

Kot že lansko leto, smo se tudi letos odpravili do družine Sivec in pomagali pri pobiranju jabolk. To leto so se nam pridružili še šolarji. Pri pobiranju so sodelovali vsi otroci, tudi najmanjši člani naše skupine. Po končanem delu, nas je čakala odlična domača pogostitev, zelo dober domač štrudelj in  domač jabolčni kompot. To delo vsako leto zelo radi opravimo in potem iz teh jabolk iztisnemo sok. Mmmmm… kako je dober in zdrav.

Zapisala: Kaja Grušovnik