MEGA KVIZ 2020/21 – S KNJIGO V SVET (za vse vedoželjne in nadarjene)

Draga učenka/učenec!

21. oktobra 2020 se je začel že 15. cikel Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza, ki poteka v organizaciji Mestne knjižnice Ljubljana, Skupnosti muzejev Slovenije in letos tudi Društva Bralna značka Slovenije.

Letošnji cikel nosi naslov S knjigo v svet in je posvečen Bralni znački, ki letos obeležuje 60 let svojega delovanja.

Če želiš razširiti svoja obzorja in izvedeti kaj več o Bralni znački, te vabim, da se lotiš reševanja tega kviza.

INFORMACIJE O KVIZU
O MEGA kvizu in o reševanju kviza si lahko prebereš tukaj.

REGISTRACIJA
Če se želiš pridružiti in reševati kviz, se registriraš tukaj.
Vpišeš svoje ime, priimek, iz spustnega seznama izbereš svojo šolo, za knjižnico pa izbereš Mariborsko knjižnico. Določiš si uporabniško ime in geslo.

REŠEVANJE KVIZA
Ko uspešno zaključiš z registracijo, lahko tukaj začneš z reševanjem kviza.
Kviz je sestavljen iz treh sklopov. Ko odpreš posamezni sklop, se ti pokažejo povezave do 8 vprašanj. Na desni strani imaš dostop do dveh PDF datotek, ki sta s sklopom povezani – ena je naslovljena s Vse o …, v njej najdeš vse pomembne podatke za uspešno reševanje vprašanj iz tega sklopa. Druga datoteka je vprašalnik za ta sklop, tam vpisuješ svoje odgovore. To datoteko si natisni, saj boš tu vpisoval-a rešitve, iz katerih dobiš končno geslo sklopa (desno spodaj). Ta kupon z geslom izrežeš in ga (če bo možno) oddaš v enoti Mariborske knjižnice ali pa pošlješ po pošti.

Lahko se odločiš, da rešuješ le en sklop (1., 2. ali 3.) in samo za ta sklop oddaš/pošlješ končno geslo. Če pa se odločiš, da boš reševal-a celoten kviz, torej vse 3 sklope, pa si natisni tole datoteko in tako pošlješ vsa gesla skupaj.

Če rad-a likovno ustvarjaš, bo zate morda zanimiv tudi likovni MEGA natečaj, vse o njem izveš tukaj. Natečaja se lahko udeležiš, četudi nisi reševal-a kviza.

Če se odločiš za reševanje kviza in/ali likovni natečaj, te prosim, da na moj el. naslov mojca.augustin@os-selnica.si pošlješ sporočilo »MEGA kviz – sodelujem«.

Časa je več kot dovolj, saj lahko kviz rešuješ do 15. maja 2021.

Želim ti veliko uspeha pri reševanju!

učiteljica Mojca Auguštin