Teden otroka pri nas

V Tednu otroka smo tudi pri nas posvetilu učencem posebno pozornost v obliko dodatnih dejavnosti 🙂

Starejši učenci so že tradicionalno brali mlajšim, oboji pa pri tem neizmerno uživali.

Imeli smo dva plesna odmora na igrišču za šolo, katerih namen je bil, da se učenci razgibajo in se imajo lepo.

Vsi učenci šole (razen četrtošolcev) so preživeli en dan na ekskurzijah po različnih koncih Slovenije.

  

Nekateri učenci so za kakšno uro prevzeli vlogo učiteljev – zaradi upoštevanja vseh zdravstvenih ukrepov letos le v svojem oddelku.

Zelo dejavni so bili v oddelkih podaljšanega bivanja. Njihove dejavnosti in doživetja je učiteljica Tamara Volmajer strnila v spodnjem zapisu:

Nekega sončnega ponedeljkovega popoldneva, bil je že čas po kosilu, so se otroci v podaljšanem bivanju odpravili na sprehod. S seboj so odnesli kupe in kupe knjig pa niso niti slutili, kam vse jih bodo te pravljice popeljale. Na travniku so razprostrli odejo in začeli brati. Zgodbice so jih ponesle daleč v vesolje, med planete, o čemer so nato izdelali slikopise in stripe. Druge zgodbe so jih ponesle v gozd, pod čarobna drevesa, kjer so posedeli, meditirali in se ustavili ob drevesu prijateljstva.  Pa to ni bila njihova zadnja postaja, o ne, še naprej so potovali na krilih knjig, božali živali, ki so jih srečali, še posebej so jim bili všeč ježki, ki so nastajali na papirju. Drugi otroci pa so začarani obstali ob origamijih, iz katerih so si lahko izdelali čisto prave ljubljenčke. Pravljice so jih odnašale sem ter tja po Evropi, skozi sončne jesenske dni. Nekatere so bile celo prebrane v tujih jezikih in otroci niso razumeli vsega, še dobro, da imajo pravljice ilustracije in da so učiteljice pomagale razvozlati sporočila. Ko so tako, na krilih pravljic, leteli skozi Evropo,  so opazili še široko, s pisanimi, barvnimi kamni posuto cesto in spoznali, da se teden res že bliža koncu. Pristali so v učilnicah, kjer so si ogledali risanke in se sladkali z zdravim sadjem. Obljubili so si, da bodo na takšno pot zagotovo še šli.