Tudi v Gradišču nas je obiskal dedek Mraz

V ponedeljek, 23. 12., smo povabili na obisk naše starše, dedke in babice, bratce in sestrice, go. ravnateljico in njeno pomočnico, upali pa smo tudi, da nas obišče dedek Mraz. Naši gostje so se zbrali v res lepem številu, dedek Mraz pa je imel po poti do našega vrtca gotovo še mnogo opravkov, zato se nam ni mogel pridružiti kar takoj.

Za to posebno priložnost smo skupaj s šolarji pripravili predstavo o škratu, ki je skočil iz škatle in nas poučil, da so prava darila tista, s katerimi osrečimo drug drugega – prijateljstvo, prijaznost, medsebojna pomoč … V predstavi smo otroci iz vrtca zapeli in zaigrali pesmico Na saneh in Enkrat je bil en majhen škrat, vsi skupaj pa smo zapeli Mi se imamo radi in Poj z menoj, zaplesali živahen božični ples in se igrali rajalno igro Ura je ena, medved še spi.

Po navdušenem aplavzu nas je nagovorila ga. ravnateljica. Naš nastop ji je bil zelo všeč, še posebej prijateljstvo med nami in šolarji. Vsem nam je zaželela srečno novo leto, nato pa nas je spomnila, da bi bilo dobro, če poskusimo poklicati dedka Mraza. Glasno smo ga klicali in po minuti ali dveh se je res prikazal in s seboj prinesel veliko vrečo. Gledali smo ga z začudenjem in pričakovanjem in ga napeto poslušali, ko nam je pripovedoval, da mu letos njegovi jelenčki ne morejo pomagati pri razvažanju daril, ker še ni snega, o babici Zimi, ki se trudi, da bi dobili še kako pošiljko snega, in o tem, kaj vse so mu povedali njegovi ptički o nas. Ker so bile to same dobre novice, je bila njegova vreča tako polna. Želel je, da mu kaj zapojemo, in z veseljem smo mu glasno zapeli pesem o prijateljstvu. Nato pa je vsakemu posebej izročil njegovo darilo in še skupna darila, ko so jih za nas pripravili njegovi palčki. Žal se je moral kar hitro posloviti, a to je razumljivo, saj so ga tudi drugi otroci že nestrpno čakali.

Mi pa smo naše obiskovalce povabili na božični sejem, da so si izmed mnogih izdelkov – domiselnih, lepih in tudi okusnih – lahko izbrali kaj zase. V zameno so nam pustili lep kupček prostovoljnih prispevkov,  ki nam bodo prišli prav, ko bomo potrebovali kak pripomoček za igro in učenje. Zahvaljujemo se za vsak prispevek in za to nepozabno praznično dopoldne!

Zapisala: Ladislava Milošević, vzg. pred. otr.

Več fotografij si oglejte v galeriji slik – tukaj.