Tekmovanje v sestavljanju Rubikove kocke

V petek, 15. 9. 2023, smo izvedli šolsko tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke, ki se ga je udeležilo nekaj učencev 5.–9. razreda. Tekmovali so v dveh različnih kategorijah – v sestavljanju 3 x 3 in 2 x 2 kocke.

Izmed tekmovalcev do vključno 6. razreda je kocko 3 x 3 najhitreje sestavil Raphael Pichler iz 5. b, in sicer v 1 min in 15 s. S časom 1 min in 23 s se je na 2. mesto uvrstila Lučka Heric iz 5. a. Med učenci 7.–9. razreda je kocko 3 x 3 najhitreje sestavil Aleksej Žunko iz 8. b – v 42 sekundah. Na 2. mesto se je s časom pod minuto uvrstila Meta Heric iz 9. a

V kategoriji sestavljanje 2 x 2 so bili zabeleženi neverjetni dosežki:

  • med učenci do vključno 6. razreda je kocko najhitreje sestavila Lučka Heric iz 5. a – potrebovala je le 34 sekund; drugouvrščeni v tej kategoriji – Raphael Pichler iz 5. b – je potreboval 46 sekund;
  • med učenci 6.–9. razreda so štirje učenci potrebovali pod 25 sekund: najhitreje je kocko sestavil Aleksej Žunko iz 8. b – njegov dosežen čas je zgolj 12 sekund, takoj za njim se je s 16. sekundami uvrstila Meta Heric iz 9. a, Samo Fras Pečlin je dosegel 21 sekund, Vid Grajfoner pa je kocko sestavil v 22. sekundah.

Rezultati so neverjetni in vsakemu tekmovalcu še posebej čestitamo, saj so rezultati, ki jih dosegajo, primerljivi s tekmovalci na državnih nivojih.

Vse ostale učence, ki se zaenkrat le spogledujejo s kockami, pa vabimo, da se tekmovanja udeležijo v naslednjem letu.

Učiteljica Maksimiljana Hamer, organizatorica tekmovanja

 

 

Dostopnost