Tradicionalni slovenski zajtrk

Na dan slovenske hrane, 17. 11. 2023, smo v obliki dneva dejavnosti izvedli dejavnosti projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. 

Učenci so imeli zajtrk, sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka, v jedilnici. Čas pred zajtrkom je spremljal kratek kulturni program, v katerem so jih nagovorili naša ravnateljica, direktorica občinske uprave Občine Selnica ob Dravi in predstavniki Čebelarskega društva Selnica ob Dravi. 

Po zajtrku so učenci ustvarjali v različnih in zanimivih delavnicah: 

  • peka keksov, palačink, štručk, žemljic, kuhanje jabolčne marmelade, priprava solat, kosmičev/granul, močnatih jedi, priprava solat in sladice brez glutena, uporaba starega kruha. 

Kot je videti na spodnjih fotografijah, je bilo naše delo zanimivo, ustvarjalno, pestro … Tako zajtrk kot pripravljeni izdelki pa ODLIČNI!

 

Dostopnost